lauantai 16. marraskuuta 2013

Värien leikkiä Runonkulman Galleriassa

Runonkulman Gallerian näyttely "Värien leikkiä" esittelee Elisa Haapasalon taideopiskelun tämänhektistä tilaa. Ja kyllä, piti kirjoittaa tämänhetkistä, mutta päätellen hänen puheistaan, myös hektistä on ihan hyvä ilmaisu. Opiskelunsa Alfa-Art Taideoppilaitoksessa on edennyt loppusuoralle, ja töitä riitää. Joulun jälkeen aloitettavan lopputyön aiheessa hän on suunnitellut keskittyä kubismiin tai abstraktiin taiteeseen.

Mutta ensin vähän taustoja. Elisa on lääkärin ammattiinsa liittyen lähtenyt opiskelemaan aluksi kuvataideterapiaa erityisopetuksen menetelmänä, ja sitä kautta kiinnostunut kuvataiteen tekemisestä enemmänkin. Hän on käynyt erilaisia lyhyempiä maalauskursseja, enimmäkseen akvarellitekniikasta, aina Italiaa myöten. Näyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 2009, ryhmä- ja yksityisnäyttelyitä, ja Runonkulman Gallerian näyttely on kuudes näyttelynsä.

Näyttelyn aloittava "Sorrento".
Taiteilija Elisa Haapasalo ja teokset "Ruskametsä" ja "Tunturimaisema ruskan aikaan".
Elisa kertoo taiteensa aiheiden löytyvän luonnosta ja arjen elinympäristöstä, mutta myös matkoilta ja lääketieteestä. Nyt on esillä otos meneillään olevista taideopinnoista, akryyli- akvarelli- ja öljymaalauksia, joissa painottuvat 1900-luvun eri taidesuuntaukset, pääasiassa kubismi ja abstrakti taide. Mukana on myös symbolismia, ekspressiivistä ja impressionistista otetta.

 "Kubistinen asetelma", "Muotoja avaruudessa" ja "Suljettu ovi".
"Pintaa syvemmältä.", kaunis akvarelli, yksi omista suosikeistani.
Värien leikkiä on esillä enää viikon, mutta mahdollisuuksia tulla katsomaan teoksia on normaalia viikkoaikatauluamme ajatellen tuplasti enemmän. Huomenna sunnuntaina 17.11 Elisa Haapasalo on itse esittelemässä näyttelyään klo 12-15. Myös maanantaina ovet ovat avoinna normaalista poiketen klo 14-18. Ja sitten onkin ne normaaliaukiolot, ke klo 16-19 ja la klo 11-15. Lauantaina 23.11 Elisa on jälleen tavattavissa, klo 13-15.

Tervetuloa saamaan piristystä ja voimaa taiteesta ja nauttimaan upeasta väriloistosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti