maanantai 18. huhtikuuta 2016

Keijo Liimataisen muistonäyttely

Huhtikuun ajan Runonkulman Galleriassa on esillä uusikaupunkilaisen Keijo Liimataisen muistonäyttely. Näyttely on meille merkityksellinen, tulivathan Keijon teokset kuin kotiin tänne galleriaan. Tässä samassa talossa toimi aikaisemmin Liimataisten mainostoimisto, galleriatila oli Keijo Liimataisen näyttelytilaa ja täällä vintissä monet näyttelyn teoksista ovat valmistuneet. Näyttelyä on suunniteltu ja rakennettu yhdessä taiteilijan lesken Eiran kanssa, ja monia muistoja on jaettu siinä samalla.

Näyttelyssä on enimmäkseen abstrakteja teoksia, mutta viitteitä esittävyyteen löytyy, ja monessa Liimataisen teoksessa on mukana mielenkiintoista surrealismia. Tärkeintä on kuitenkin värit, värisommittelun hyvin taitava hallinta ja erilaisten abstraktien muotojen keskinäinen sommittelu ja tästä kokonaisuudesta syntyvä tasapaino. Monet teokset on tehty pääosin vain yhdellä sävyllä ja värin valööri- ja kylläisyysvaihteluilla. Toisissa teoksissa taas näyttää olevan mukana kaikki mahdolliset värit ja silti kokonaisuus on hallittu. Maalauksista löytyy poikkeuksetta se piste i:n päälle, jota ilman sommittelu jäisi vajaaksi.

Keijo Liimatainen: Heleä tunne, 1998.
Liimataisen teokset Paljon antaja, 1997 ja Gravidi punainen, 1996.
Liimataisen teokset vasemmalta oikealle: Vihreä muusa, 2000. Uusi elämä, 2000.
Vihreän papin vaimo, 2002 Vihreän papin viides vaimo, 2005.
Keijo Liimatainen: Viimeinen esitys, 2004.
Keijo Liimatainen: Haikea hetki, 1998.
Keijo Liimatainen toimi oman taiteellisen työnsä ohella pitkään kuvataiteen opettajana mm. kansalaisopiston maalauskursseilla. Näyttelyssä on käynyt paljon Keijon entisiä oppilaita, ja häntä on kiitelty hyvänä, kriittisenä ja suorasanaisena, mutta juuri siksi hyvänä opettajana. Moni on kertonut oppineensa maalaamisen aivan alkeista lähtien, ja saanut paljon hyviä vinkkejä taitojensa kehittämiseen, erityisesti värien käytössä.

Keijo Liimatainen: Navannäyttäjä, 1978.

 Muistonäyttely on esilllä vielä 27.4. asti, ja Runonkulman Galleria on avoinna ke 16-19 ja la 11-15.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti