tiistai 20. syyskuuta 2016

Luonnon helmassa

Syyskuu on ollut ihanan lämmin ja aurinkoinen, aivan kuin tämänhetkinen näyttelymme, "Luonnon helmassa". Uusikaupunkilainen, Raumalta kotoisin oleva Riitta Myllymäki on tuonut esille värikkäitä öljy- ja akryylimaalauksiaan. Suurin osa teoksista on viime vuosina valmistuneita, mutta joukossa on myös vähän vanhempaa tuotantoa, kuten alla kuvissa olevat teokset.

Riitta Myllymäki: Puutarhan talvea. Öljymaalaus, 2007.
Riitta Myllymäki: Sammakkoprinssi. Öljymaalaus, 2009.
Myllymäki käyttää maalauksissaan vahvaa ja vaihtelevaa, jopa yllättävää väriasteikkoa, kuten edellä nähdyistä maalauksistakin huomaa. Sammakkoprinssi-maalauksessa taidokas värien käyttö nostaa kylmän ja lämpimän vastakkaisuuden korostuneesti esiin peittämättä kuitenkaan teoksen muuta rikasta värimaailma.

Riitta Myllymäki on maalannut aktiivisesti viimeiset 20 vuotta. Hän on raumalaisen taideyhdistys Inspiran perustajajäsen ja on osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin Raumalla, Uudessakaupungissa ja Porissa. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut mm. Raisiossa, Uudessakaupungissa ja Naantalissa. Taiteen tekemistä Myllymäki on opiskellut erilaisilla kursseilla, myös ulkomailla.

Riitta Myllymäki, öljymaalaukset Joutsenlaulu (2015),  Sukellus (2014) ja Muistoja kesältä (2013).
Riitta Myllymäki, öljymaalaukset Tulipalloefekti (2016), Kotilo rannalla (2010) ja Sininen solahdus (2016).
Taiteilija kuvailee teostensa syntyprosessia siten, että hän aloittaa maalauksen väreistä melko vapaasti, kääntelee ja katselee teosta eri suunnista ennen kuin lopullinen teoksen aihe alkaa muotoutua. Sattuma vaikuttaa teoksen syntyyn, ja ne voivat olla "hyppyjä maisemaan tai omaan itseen". Maalauksensa ovat esittäviä, aihe, ja luonto kantavana teemana löytyy, mutta teoksissa on myös selvää abstrahointia.

Riitta Myllymäki: Jäät lähtevät. Akryylimaalaus, 2015.

Riitta Myllymäki: Laskeutuminen. Öljymaalaus, 2016.
Luonnon helmassa -näyttely on saanut paljon kiitosta värien voimaannuttavasta vaikutuksesta ja maalaustyylin rennosta otteesta. Näyttely on esillä Runonkulman Galleriassa 28.9. asti, ke klo 16-19 ja la klo 11-15. Tervetuloa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti