torstai 24. marraskuuta 2016

Mika Reinholmin 30-vuotisjuhlanäyttely

Mika Reinholm on koonnut Runonkulman Galleriaan valokuvaajan uransa 30-vuotisjuhlanäyttelyn. Näyttelyssä on esillä visuaalisen viestinnän ja kuvaajan opintoihin liittyviä henkilökuvia, joissa on erilaisilla valaistuksilla rakennettu henkilökuviin tiloja ja tunnelmaa. Olennaista on myös tuoda kuvattavan henkilön persoonallisuus esiin.

Mika Reinholmin valokuvia.
Mika Reinholmin valokuvia.
Toinen osa näyttelyä koostuu enimmäkseen tätä näyttelyä varten kuvatuista uusista muotokuvista. Nämä kuvat ovat kasvokuvia, osin lavastettuja ja rakennettuja tilanteita, mallin toiveesta ja kuvaajan ohjaamana toteutettuja teoksia. Kuvissa on tunnelmaa, mutta myös tunnetilaa mukana.

Mika Reinholmin valokuvia.
Mika Reinholmin valokuvia.
Osa näyttelyn valokuvista esittelee ammattivalokuvaajan perustyötä. Näissäkin kauniissa juhlakuvissa valon käyttö muotokuvauksessa on olennaisena esillä. Mika Reinholm kuvailee valon merkitystä valokuvaamisessa: "Valo on mielenkiintoisen kuvan ydin, ja se tuo esiin pääkohteen. Valaisu on valon rakentamista ja sen muokkaamista erilaisilla valonmuokkaajilla. Valaisuosaaminen mahdollistaa luovemman ideoinnin ja työskentelyn kuvaamistilanteessa." Tästä valaisuosaamisesta, henkilön valaisemisesta muotokuvassa yleisö sai eilen taiteilijatapaamisen ja näyttelyesittelyn yhteydessä kiinnostavan demonstraation, josta kuvia alla.

 
 
Esittelyssä käytiin läpi mm. miten rakentaa dramatiikkaa valokuvaan, miten ohjata valon ja varjon avulla kasvojen muodon kuvaamista tai pehmentää voimakkaita varjoja, miten nostaa malli valon avulla irti taustasta. Avustajana toimi Sini Puonti.

Mika Reinholmin valokuvanäyttely on esillä Runonkulman Galleriassa, osoitteessa Ylinenkatu 38B vielä tulevan viikonlopun. Avoinna la-su klo 11-15, tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti