keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Taidelainaamoripustus

Runonkulman Galleriaan on syyskuun ajaksi koottu yhteisnäyttely kymmeneltä taiteilijalta. Näyttelyn taiteilijat ovat Elisa Haapasalo, Maria Kajanki, Anne Kuntsi, Jari Nordman, Jonna Oksanen, Hannele Salmela, Saija Starr, Valto Vaalikivi, Jenny Vuorela ja Marjo Yli-Antola. Heiltä kaikilta on esillä vähintään kolme teosta. Kyseessä on taidelainaamoripustus, joten teokset ovat lainattavissa pienellä kuukausivuokralla tai ostettavissa vaikka samantien näyttelystä mukaan. Näyttely onkin jo tässä syyskuun aikana vähän muuntunut, kun teoksia on lähtenyt lainaan. Ripustus on nyt gallerian puolella, mutta kaikilta mukana olevilta taiteilijoilta tulee jatkossakin olemaan teoksia esillä lainaamotilassamme.


Anne Kuntsin ja Valto Vaalikiven teoksia.
            
Jenny Vuorelan ja Jonna Oksasen keramiikkaa.

 
Maria Kajankin akvarellimaalauksia.

Runonkulman Gallerian ja Pikkukylän Puodin tiloissa on toiminut taidelainaamo helmikuusta 2017 asti. Lainaamotoiminta on isommista kaupungeista monille tuttua ja se onkin otettu myös täällä hyvin ja mielenkiinnolla vastaan. Useimmat gallerian näyttelyissä vierailevat tutustuvat aina myös lainaamon tarjontaan, etsien uutuuksia. Lainaamoteokset ovat valmiiksi ripustettavia ja taiteen lainaus madaltaakin kynnystä taiteen hankintaan. Asiakas voi vuokrata teoksen pienellä kuukausivuokralla ja viedä teoksen suoraan kotiinsa esille. Näin voi tutustua teokseen kuukauden ajan ja jos teos ei tunnukaan kotiutuvan, sen voi palauttaa takaisin lainaamoon. Aiheutunut kulu on verraten pieni ja taide on joka tapauksessa jättänyt hyvän jäljen kotiin ja siellä asuviin ihmisiin. Usein teos jääkin asiakkaalle pidemmäksi aikaa ja silloin kuukausittain maksettava vuokra on myös osamaksua teoksen lopullisesta hankinnasta.  


Elisa Haapasalon ja Saija Starrin teoksia.
Jari Nordmanin ja Marjo Yli-Antolan teoksia.
                 
Hannele Salmelan teoksia.

Taide tuo koteihin ihan uudenlaista merkitystä. Kotiympäristöä suunniteltaessa ollaan tavallisesti varovaisia ja jämptejä. Oma maku nousee esiin pintamateriaalien, värien, kalusteiden ja tekstiilien valinnassa ja monella sisustaminen jää tähän. Kuitenkin usein vasta taide tuo lopulta sen hengen sisustukseen, asunnosta tulee koti. Uudessakaupungissa on myös Galleria Horisontissa taidelainaamo, ja kahden gallerian lainaamotoiminta tarjoaakin hyvät mahdollisuudet tutustua laadukkaaseen taiteeseen ja tehdä myös taidehankintoja. Runonkulman Gallerian Taidelainaamoripustus on  esillä 3.10. asti ja galleria on avoinna keskiviikkoisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 11-15. Galleriaan on vapaa pääsy ja osoite on Ylinenkatu 38B. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti