perjantai 24. heinäkuuta 2020

Pieni aurinkomatka

Runonkulman Gallerian heinäkuun näyttelyssä on aiheina ensinäkemältä koiria ja erilaisia puita. Tarkempi tarkastelu nostaa teoksista esille monenlaista sisältöä matkaa tekevistä ja tärkeän äärelle pysähtyneistä tarkkailijoista. Pieni aurinkomatka -näyttely on hieno kokonaisuus Päivi Sompin taidegrafiikkaa vuosilta 2010-2019.

Päivi Somppi, Aurinkoveneilijät. Etsaus-akvatinta, 2017.
Päivi Somppi, Keltaluumupuun vartijat. Etsaus-akvatinta, 2018.
Päivi Sompin teokset on tehty kahden laatan tekniikalla. Teoksissa on siis vain kaksi väriä, joista taiteilija on päällekkäisellä vedostuksella saanut aikaan uskomattoman monenlaisia sävyjä. Yläpuolella oleva Kultaluumupuun vartijat -teos on mielestäni yksi tämän näyttelyn hienoin esimerkki tasapainoisesta ja taitavasta värien käytöstä. Aihe yksityiskohtineen nousee hyvin pinnasta esiin ja jokainen koira kertoo omaa tarinaansa keltaluumupuun äärellä. Tämä tunnelma kannattaa tulla kokemaan tänne paikan päälle, kuva ei anna oikeutta kaikille väreille. 

Päivi Somppi, Yhden kuun matka. Etsaus-akvatinta, 2015.
Päivi Somppi, Pienen sitruunapuun vartijat. Etsaus-akvatinta, 2019.
Päivi Somppi, Pieni vanamovene. Etsaus-akvatinta, 2016.

Päivi Somppi, Aprikoosisadon vartijat. Etsaus-akvatinta, 2013.
  
Näyttely lähestyy loppuaan, mutta vielä ehdit tutustumaan näyttelyyn ja itse taiteilijaankin. Päivi Somppi on paikalla Runonkulman Galleriassa lauantaina 25.7. klo 12-15 ja hän esittelee silloin myös käyttämäänsä tekniikkaa. Pääset näkemään juuri niitä laattoja, joista Pieni aurinkomatka -näyttelyn teoksia on vedostettu. 

Näyttely on esillä vielä tänään ja huomenna, 24.-25.7. Tänään galleria on avoinna klo 11-17 ja huomenna klo 10-15. Tervetuloa! Osoite on Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti