perjantai 16. heinäkuuta 2021

Keskikesän karnevaali

Runonkulman Galleriassa on nyt heinäkuussa esillä Susanna Pihlajan teoksia näyttelyssä Keskikesän Karnevaali.

Taiteilija on itse kertonut teoksistaan, että vaikka hän tavallisesti maalaa intuitionsa viemänä, niin tähän näyttelyyn hän on tietoisemmin ajatellut aiheita, joissa satumaisuus ja monet eri taruhahmot esiintyvät. Teosten pinnat täyttyvätkin erilaisista väreistä, koristeellisista yksityiskohdista sekä eläin- ja ihmishahmoista. Taruhahmoja edustavat esimerkiksi kentauri ja merenneito tai fauni, kuten alla olevan kuvan teoksessa. 

Susanna Pihlaja, Faunin puutarhassa. Sekatekniikka, 2021.
Susanna Pihlaja käyttää teoksissaan usein sekatekniikkaa ja tämän näyttelyn töissäkin hän on käyttänyt mm. akryyliväriä, tusseja, akvarellikyniä. Lisäksi hän tekee maalauspintaan struktuuria esim. liimaamalla pohjaan silkkipaperia, josta muodustuu ryppyisyyttä ja rakennetta teoksiin. Tämä tuo oman viehättävän lisänsä koristeellisiin maalauksiin.

Susanna Pihlaja, teokset Kolme sisarta ja Daimon. 
Sekatekniikka, teokset vuosilta 2020 ja 2021.
Susanna Pihlaja, Tirehtöörin tytär. Sekatekniikka, 2021.

Susanna Pihlaja, Kaninkolo. Sekatekniikka, 2021.

Susanna Pihlaja, Kaamos. Sekatekniikka, 2021.

Näyttelyssä on mukana myös muutamia hieman pelkistetympiä teoksia, kuten yläpuolella olevan kuvan Kaamos. Siinäkin on esittävä aihe, mutta etuala muodostuu melko abstrakteista muodoista.

Susanna Pihlaja, Läpimurto. Sekatekniikka, 2019.

Läpimurto-teoksen äärelle pysähdytään ihmettelemään kokonaisuuden voimaa ja tutkitaan tarkkaan yksityiskohtia ja vielä lähempää myös siinä käytettyä vaihtelevaa tekniikkaa. 

Susanna Pihlaja, Sukulaissielut. Sekatekniikka, 2021.

Sukulaissielut-teos on täyttä tunnetta. Tyyneyttä, tarkkaavaisuutta, lempeyttä, iloa, valoa, energiaa... positiivisia tunteita ja hyvää elämänasennetta. Voit lentää tuulten mukana, saada voimaa siitä, mihin tuulet sinua vievät. Saat olla lennokas ja riemukas ja rauhoittua ja tyyntyä vakaasti juurtuneena omassa maailmaasi. Tämän teoksen maailmassa on hyvä olla ja kaikille on paikkansa.  

Susanna Pihlajan teokset ovat esillä Runonkulman Galleriassa 24.7. asti ja galleria on kesäaukioloilla avoinna ke-pe 11-17 ja la 11-15. Tervetuloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti