sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Yhdessä ja erikseen

Seija Levannon näyttelyn "Yhdessä ja erikseen" teokset kertovat ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, parisuhteesta sekä vapauden ja onnen tunteesta. Elämisestä yhdessä ja erikseen.

Seija Levanto ja teoksensa Kauniita muistoja.
Nakkilassa asuva Seija Levanto on ollut päätoiminen kuvataiteilija vuodesta 2008, ja hän on pitänyt monia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä. Runonkulman Gallerian näyttely on tänä vuonna järjestyksessä seitsemäs näyttelynsä, ja samaan aikaan hänen teoksiaan on esillä myös Iittalan naivistien joulunäyttelyssä. Nämä Runonkulman Gallerian teokset ovat Seijan uusinta tuotantoa, monet tältä syksyltä. 

Teokset Sait puuni kukkimaan, Pyykinkuivatusta, Tuuletus ja Valon tuojat.

Naivismi on ehkä totuttu näkemään enemmänkin värikylläisenä, satumaisena, iloisena ja humoristisenakin taiteena. Näissäkin töissä on toki voimakkaita värisävyjä, mutta kuitenkin yksittäisten värisävyjen harkittua harmoniaa tai vastavärien maltillista ja kaunista yhdistämistä. Teosten sisällöistä löytyy naivismille ominainen leikkimielisyys. Jos pysähtyy katselemaan ja ajattelemaan kuvaa, on niissä lisäksi varmasti kaikille omanlaisenaan avautuva syvällinen sanomansa.

Kohtauspaikka, 2012. 68x48 cm.

Yksityiskohta edellisestä.
Levanto maalaa itse kehittämällään tekniikalla, aloittaen silkkimaalausväreillä raakasilkille, jolloin maalausten taustaan tulee hienoa utuista väriliukumaa. Raakasilkki on materiaalina rouhea, ja pehmeään sumuiseen maalauspintaan jää rosoinen tuntu. Pohjamaalauksen päälle Levanto maalaa aiheensa akryylivärein, teknisesti hyvin taidokkaasti ja yksityiskohtaisesti. Maalauksissaan on paljon myös surrealistista unenomaisuutta ja epätodellisuutta, vaikka teemat sinällään ovatkin arjen todellisuuteen ja kokemusmaailmaan pohjautuvia.

Vihdoinkin, 2012. 43x53 cm.
Raakasilkkipinta kuultaa upeasti maalatusta pinnasta.
Teokset Huvimajassa, Rakkauden portti ja Yhdessä vapaita.
Näyttely on avoinna tänään sunnuntaina 15.12 klo 12-15, ke 18.12 klo 16-19 ja viimeisen päivän la 21.12 klo 11-15. Tervetuloa Runonkulman Galleriaan, Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti