tiistai 2. syyskuuta 2014

Tiina Talvikki

En ole pitkään aikaan kirjoitellut täällä juuri muuta kuin Runonkulman Gallerian näyttelyihin liittyviä tekstejä. Pikkukylän Puodin puolella toiminta on ollut ihan yhtä innostavaa, ja muiden käsityöyrittäjien tuotteet Puodissamme olisivat ansainneet täällä blogipuolellakin enemmän huomiota.

Nyt kuitenkin nostan yhden yksittäisen yrittäjän ihan syystä esiin. Kyse on nimittäin oman kylän tytöstä. Pikkukylällämme asuu noin kaksikymmentä aikuista (riippuu miten kylän rajat sattuu laskemaan) ja muutamia lapsia. Osa näistä aikuisista asui täällä jo silloin, kun itse olin pieni. Vähän isompana sain sitten koulussa kuvistunneilla opettaa osaa kylämme seuraavaksi pienimmistä. No, lukioikäisiä he jo silloin olivat, ja heistä naapurin Tiina avasi muutama vuosi sitten Saloon oman käsityöyrityksensä Tiina Talvikin.

Tinalla on omaa vatemallistoa, minkä lisäksi hän tekee korjausompelua tai uudistaa vanhoista vaatteista jälleen käyttökelpoista asiakkaan toiveiden mukaan. Itse innostuin hänen piirtämistään metsäneläimistä, joita ainakin alkuun seikkaili kaulahuiveissa. Tiinan piirrosviiva on herkullinen, hahmot on toteutettu luonnosmaisesti, mutta samalla hyvin eläväisesti.  Nyt olemme saaneet Pikkukylän Puotiin suloisia pieniä rintanappeja näillä ja muutamalla muullakin aiheella.
 
Tiina Talvikin rintanappeja.

Kauniissa kangaskasseissa metsäneläimet myös esiintyvät, mutta nyt ihan uudella ilmeellä, viivan lisänä on lämmin ja maalauksellinen väri.

Huuhkain, Pihkahäntä ja Vemmel.

Tiina Talvikin kangaskassit ovat reilun kaupan puuvillaa.
Tiina Talvikin tuotteet ovat myynnissä Pikkukylän Puodilla keskiviikosta lähtien, syys-lokakuun ajan. Ja mikäs osuvampi ostos muovittoman syyskuun viettoon, kuin kaunis ja sekä materiaaliltaan että ulkoasultaan luonnonläheinen kangaskassi.


2 kommenttia:

  1. Pihkahäntään ihastuin heti! Aivan uskomattoman suloinen kaveri :)
    Pitääpä ihastella lauantaina tarkemmin, pari ystävää tulossa kylään ja sienestyksen lisäksi ajateltiin tulla poikkeamaan näyttelyssä.

    VastaaPoista