torstai 20. marraskuuta 2014

Runopuu ja talven timantteja

Uusikaupunkilainen nukketeatteritaiteilija Kerttu Aaltonen on rakentanut Runonkulman Galleriaan talvisen satumaailman. Näyttely on nimeltään Runopuu, ja se on Nukketeatteri Piironginlaatikon 30-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä on esillä kahteen esitykseen liittyvät lavasteet, joista tässä alla kuvina molemmista palanen.


Näyttelyssä on lisäksi paljon yksityiskohtia ja esineasetelmia liittyen Kertun uraan nukketaiteilijana, ja kuvasarjoja viime kesältä, suosituilta lapsille suunnatuilta Myllymuorin ja myllytontun seikkailukierroksilta.
Tämä lasipurkin kiehtoviin valoihin kurkkaava hiiri on ensimmäinen Kertun tekemä käsinukke.

Näyttelyn suloiset ja kimmeltävät yksityiskohdat johdattavat lapsia Talven timantit -elämystyöpajoissa talven maailmaan. Tänään toteutui työpajoista ensimmäinen, ja Myllymuorin opastuksella taidetta oli tekemässä seitsemän lasta.

Talven maailmaan virittymistä ja timanttien etsimistä.
Työpajatohinaa, pieniä jalkoja ja taustalla myllymuorin hassut tossut.
Tämä pikkutaiteilija tarvitsi tuolin jalkojensa alle ylettyäkseen maalaamaan.
Talven kylmiä sävyjä.
Loppusilauksena teoksiin timantteja.
Työpajan maalauspuuhan päätteeksi syvennyttiin
Myllymuorin satuhetkeen lampaantaljoilla lojuen.
Kuvassa oikealla on lavaste nukketeatteriesitykseen "Todellisen prinsessan vaiheet". Näyttelyn viimeisenä päivänä, sunnuntaina 30.11. Kerttu Aaltonen esittää Runonkulman Galleriassa tämän näytöksen. Noin puolen tunnin esityksiä on kaksi, klo 12.00 ja klo 13.00, lipun hinta on 7 euroa. Muina aikoina näyttelyyn onkin vapaa pääsy, ja avoinna galleria on keskiviikkona klo 16-19 ja lauantaina klo 11-15.
 
Kerttu Aaltonen toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Runopuu-näyttelyynsä!

2 kommenttia:

  1. Oi, mikä tunnelma ja ihanaa että pikkutaiteilijat saavat osallistua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on Uudessakaupungissa menossa lastenkuu - marraskuu, ja mikäs sen sopivampaa, kuin tällainen Runopuunäyttely oheisohjelmineen. :)

      Poista