torstai 18. joulukuuta 2014

Atlantis ja muita tarinoitaAtlantis ja muita tarinoita kertoo nimensä mukaisesti tarunhohtoisista maailmoista, ja teosten nimet lisäävät tätä mielikuvaa; Atlantis, Fenix, Sangri La, Eldorado... Teosten kuva-aiheet eivät kuitenkaan ole aivan näin alleviivaavia. Näyttely tuo eteemme kuin verhon takana olevia salaperäisiä, utuisia maailmoja, jonne haluaisi mennä. Mari Blomroos-Heininen kertoo itsekin pyrkivänsä "sukeltamaan maalauksissaan syvemmälle kuin litteä pinta ja kapeasti käsitetty todellisuus antavat mahdollisuuksia".

Mari Blomroos-Heininen: "Viesti" ja "Atlantis". Molemmat teokset öljyvärimaalauksia vuodelta 2014.
Teokset "Utopia", "Varmasti ilta?" ja "Ehkä aamu?" Öljyväri kankaalle, 2014.
"Vaihto-ehto II", Öljy kankaalle, 2014.
Näyttely pitää sisällään myös kaksi selvästi muita esittävämpää teosta, jotka kertovat myös omaa tarinaansa, kuvassa näistä toinen.

 
Näyttelyn pienimmissä vähäeleisissä maalauksissa on herkkyyttä ja kaunista sivellinjälkeä, kuvissa yksityiskohdat maalauksista "Keveitä juttuja" ja "Täyden kukan aikaan?"

Atlantis ja muita tarinoita on esillä enää kuluvan viikon. Runonkulman Galleria on avoinna tänään torstaina klo 16-19, la klo 11-15 ja myös sunnuntaina 21.12. klo 11-15. Se on samalla näyttelyn viimeinen päivä. Uusikaupunkilaissyntyinen, helsinkiläinen taiteilija Mari Blomroos-Heininen on tavattavissa silloin klo 13-15. Tule sinäkin Runonkulmalle!

4 kommenttia:

 1. Upeita töitä! Harmi kun olen näin kaukana...

  VastaaPoista
 2. Kaunista siveltimenkäyttöä ja hienoja tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle on tullut näyttelyssä hyvä olo, täällä kun on ollut niin mustaa ja pimeää ulkona, niin meillä sisällä voi tuntea valoa ja vähän talven tunnelmaakin teosten värien kautta. :)

   Poista