tiistai 24. helmikuuta 2015

Hiljaisuudessa

Runonkulmalla on helmikuun ajan ollut esillä oma näyttelyni, ihan eka ihan oma. Näyttelyssä on valokuvia vuonna 2013 tekemästäni ympäristötaideteoksesta Sinisiä ajatuksia. Olin tuolloin vuorotteluvapaalla kuvataiteen opettajan työstäni, ja oli aikaa omalle tekemiselle. Lankaa oli silloin aina käsillä, ja jonkinlaisen tekstiilitaideteoksen tekeminen kiinnosti. Tein koivumetsän reunaan tilallisen teoksen kirkkaan turkoosiin vivahtavista sinisistä lankapalloista. Vuodenaika oli paikkavalinnassa olennainen, talvisen metsän kipakka kylmyys ja luonnon pysähtyneisyys toimi hienosti turkoosin värin ja langan pehmeyden ja keveyden kanssa. Nyt osa näistä kuvista on esillä näyttelyssäni, ja yhdessä ne kertovat tarinaa, sinisiä ajatuksia.

Näin on hyvä. 2013.
Rauha. 2013.

Näyttelyssä on myös kuvia lankapallojen yksittäisistä kohtaamisista ympäristönsä kanssa. Lankojen väri palloihin valikoitui puhtaasti sattuman kautta, mutta värit valikoivat ympäristönsä, ja herättivät paikan eloon, korostaen jotain tiettyä piirrettä maisemassa tai rakennuksessa.

Punainen lanka, 2013, ja näyttelyn ainoa tänä vuonna otettu valokuva, Luottamus, 2015.

Hiljaisuudessa -tilateoksen "kultaiset" lankapallot ovat nekin seikkailleet mukana luonnossa. Gallerian hiljaisuudessa lankapallot itsessään tulevat enemmän esille, tässä tilassa niiden esteettisyys on puhtaimmillaan ja keveyden voi tuntea ilman kosketustakin. Hiljaisuus kertoo mitä on kuunneltava.

Hiljaisuudessa. 2015.
Hiljaisuudessa. 2015.
Jo näyttelyn avautuessa olin tehnyt uutta tilataideteosta tänne kotonurkkiin, ja kirjoitinkin näyttelyesittelyyn, että Punainen lanka -tilateoksen edistymistä voi seurata helmikuun aikana täällä blogissa ja Pikkukylän Puodin instagramissa. Instagramiin olen muutamia kuvia saanutkin lisättyä, mutta muuten teos on edistynyt hitaanlaisesti. Vielä tulee aika esitellä sitä täälläkin, mutta tämän hetken tunnelmia teoksen tilasta kuvaa hyvin tämä yksi kuva.
Pieni pallurainen teoksesta Punainen lanka.
Hiljaisuudessa-näyttely on esillä vielä kuluvan viikon. Tervetuloa osoitteeseen Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki ke klo 16-19 tai la klo11-15.2 kommenttia:

  1. Tuo Hiljaisuus-installaatio on ihana! Erottuvat kivasti vaaleassa huoneessa ja huopa tuo pehmeän tunnelman. Kauniita "kultapalloja".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt kultapallolankakerät ovat jo odottelemassa mahdollista uutta näyttelytilaa, ehkä joku päivä jonnekin... :)

      Poista