perjantai 17. heinäkuuta 2015

Ihmisiä saarillaan

Tutustuin Jyväskylässä asuvan Päivi Hintsasen teoksiin ystävän vinkistä, ja Hintsasen nettisivujen kautta. Viime vuonna tapasimme taidemessuilla Tampereella, ja sain silloin Pikkukylän Puotiin hänen miniprinttivedoksiaan ja taidekorttejaan. Korttien kautta Hintsasen taide onkin tullut täällä monille tutuksi jo etukäteen ja nyt meneillään olevan Runonkulman Gallerian Ihmisiä saarillaan -näyttely on saanut hyvän ja kiinnostuneen vastaanoton.

Näyttely koostuu eri teossarjoista. Alla on kaksi teosta sarjasta Missä tuuli lakkasi, ja kuva teossarjasta Ihmisiä saarillaan. Lisäksi näyttelyn teosten aiheissa on hevosia, jotka toivovat kovasti olevansa seeproja ja uivia joutsenia.

Päivi Hintsanen: Ihmisiä saaressa, 2014, pigmenttimustevedos.
Päivi Hintsanen: Toivo, 2014, pigmenttimustevedos.
Päivi Hintsanen: Teossarja Ihmisistä saarillaan, 2014.
Päivi Hintsanen: Myrskyltä suojassa I, 2014, pigmenttimustevedos.
Näyttelyn teokset ovat vähäeleisiä, mutta paljon puhuvia, ja aiheet ovat pysähdyttäviä. Monet näyttelykävijät ovat kertoneet, miten ja miksi jokin aihe heitä puhuttelee. Ihmiset löytävät niistä itsensä, ja omat ajatuksensa. Hintsasen taidetta on luonnehdittu surrealistiseksi, ja teemojen yhdistelyssä onkin tiettyä epätodellisuutta ja unenomaisuutta. Ihmiset saarillaan vaikuttavat olevan omassa pysähtyneessä maailmassaan, yksin ajatustensa ja kokemustensa kanssa. Ensin yksinäisinä, sitten tunne muuttuu oman itsensä kanssa olemiseksi, ja rauhallisuudeksi.


Teknisesti teokset ovat tietokoneella toteutettua grafiikkaa, sekoitus valokuvausta, kuvankäsittelyä, skannatuista aiheista rakenneltua kollaasia ja jopa maalausta. Valmiit teokset ovat laadukkaita ja kestäviä pigmenttimustevedoksia, ja vedossarjat ovat numeroituja. Näyttelyn teoksista on esillä myös kehystämättömiä vedoksia, ja näissä sekä myynnissä olevissa postikorteissa on aiheina myös Päivi Hintsasen aikaisempia teoksia.

Ihmisiä saarillaan on avoinna ke-pe klo 11-18 ja la klo 11-15, ja näyttelyn viimeisenä päivänä sunnuntaina 26.7. klo 11-15. Tervetuloa ihastumaan!3 kommenttia:

  1. Olipa mukava lukea ajatuksiasi Päivin taiteesta, ja tietysti vähän kurkistaa, että miltä siellä näyttää. Itselläni on neljä Päivin vedosta, 2 Poissa-sarjasta, 1 Irtokuvituksia-sarjasta ja 1 "pieni monsteri" First snow-nimeltään. :) Ne Taivaanhoidon tietokirja-vedokset ovat ihan huikeita.

    VastaaPoista
  2. Poissa-sarjaan en ollutkaan aikaisemmin tutustunut. Vaikuttavia. Kortteina gallerialla on monista eri sarjoista töitä, myös nuo Taivaanhoidon tietokirja-aiheet. Tämän näyttelyn töistä minua puhuttelevat eniten Helminauha ja Sylillinen kiviä.

    VastaaPoista
  3. Näyttely oli upea. Todella pysäyttäviä kuvia.

    VastaaPoista