sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Arjen ihmeitä

Runonkulman Gallerian vuosi on alkanut vaasalaisen taiteilijan Heidi Hjortin "Arjen ihmeitä" -näyttelyllä. Näyttelyn teokset ovat öljyvärimaalauksia, tutkielmia erilaisista arkisista, mutta taitelijan kauniiksi kokemista kohteista ja ympäristöistä. Kauneuden kokemus, hetken tavoittaminen ja sen arvostaminen välittyvät myös taiteilijan omasta näyttelykuvauksesta. 

Maalauksissa on taitavaa sivellintekniikkaa ja värien käyttöä, maalausjälki on impressionistisen tyylin mukaisesti epätarkkaa. Teoksen aihe syntyykin enemmän väriläiskien ja -viivojen välisestä vuorovaikutuksesta kuin pikkutarkan silotellusta maalausjäljestä. Näyttely jakautuu värimaailmojen osalta melko selvästi kahteen osaan. On väreissään enemmän murrettuja sävyjä sisältävä teosten tila ja toinen, värien puhtautta korostava tila.

Heidi Hjortin teokset Toivekukka ja Hiljainen tuuli, molemmat vuodelta 2015.


Heidi Hjort: Marraskuinen niitty, 2015.
Heidi Hjort: Halla-aamu, 2015.
Heidi Hjort: Koivuperhe, 2015.
 
Heidi Hjortin teokset Vastavärit (keltainen-lila), 2015 ja Vastavärit (sininen-oranssi) 2015. 

Heidi Hjort: Valopolku, 2016.
Heidi Hjortin taiteeseen voit tutustua myös hänen blogissaan. Vielä ehdit myös kokea tämän kauniin ja raikkaan näyttelyn Uudessakaupungissa Runonkulman Galleriassa. Arjen ihmeitä -näyttely on esillä keskiviikkona 24.2. klo 16-19 ja näyttelyn viimeisenä päivänä la 27.2. klo 11-15. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti