lauantai 27. helmikuuta 2016

Taitoa, tyyliä ja taikaa -tapahtuma

Perinteisesti naistenpäivän tienoille osuva Taitoa, tyyliä ja taikaa -tapahtuma Pikkukylän Puodilla ja Runonkulman Galleriassa järjestetään nyt kolmannen kerran, sunnuntaina 6.3. klo 11-15. Ohjelma on jälleen monipuolinen, painottuu varmasti naisten kiinnostusten kohteisiin, mutta miehet ovat yhtä tervetulleita paikalle! :)
Ohjelmassa on Uudenkaupungin puutaloalueella toimivan Luontaishoitola Aurinkotalon toiminnan esittelyä. Aurinkotalon monipuoliseen toimintaan kuuluu mm. vyöhyketerapiaa, intuitiivisia energiahoitoja, energiahoitoryhmiä ja -kursseja.

Siivosen Kukkapirtiltä tuodaan sisustusideoita ja kukkavinkkejä kevääseen. Mahdollisesti pääset seuraamaan myös kimppujen tai kukka-asetelmien syntymistä.

Kustavilaisen luomukahvi- ja suklaapaja Mokkapuu on mukana eettisillä luomukahveilla ja -suklailla. Tule seuraamaan Mokkapuun tuote-esittelyä ja viettämään hyvänmielen herkutteluhetkeä.


Tekstiiliartesaani Pauliina Lundelin esittelee pirtanauhan kutomista ja hänen ohjauksessaan voit pientä maksua vastaan kokeilla kutomista itsekin. Loimi- ja kudevärejä on erilaisia vaihtoehtoja, Pauliina on etukäteen vinkannut, että lyhyemmästä nauhasta voi tehdä vaikka kirjanmerkin. 


Muotoilija ja lasinpuhaltaja Emmi Santa Lasistudio Jan Torstenssonin edustajana pitää työnäytöksen lamppuhelmien tekemisestä. Emmi on myös toinen Bloun -yrityksen yrittäjistä, ja hänellä on mukana ja myytävänä myös heidän kauniita lasituotteitaan.


Taidehistorioitsija ja Hurmioitunut –blogin bloggaaja Henna Hietainen Kuopiosta luennoi aiheesta Katolisen ja ortodoksisen Marian erot ikonitaiteessa. Luento pidetään Puodin vintissä klo 11.30-12.30, joten kannattaa olla jo aamupäivällä liikkeellä. Luennolle on 5 euron osallistumismaksu, muuten tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Tapahtuman aikana Puodin vintissä pidetään keramiikan nonstop-työpajaa klo 13-15. Työpajassa voit tehdä pienen tuotteen, korun, jääkaappimagneetin tai koristelaatan, ja saada samalla tuntumaa saven kanssa työskentelyyn. Työpajassa käytettävä savi, työvälineet, lasitteet, esineiden raakapoltto ja lasituspoltto keramiikkauunissa sekä lisämateriaalit, kuten korunauha ja magneetti kuuluvat työpajan 10 euron osallistumishintaan. Saven pintaan voi piirtää ja koristelussa voi käyttää erilaisia leimasimia tai muita kuviointiin soveltuvia materiaaleja (risuja, metallilankoja, pitsejä tms.). Voit siis halutessasi tuoda tarvikkeita koristelua varten myös kotoa. Voit tulla työpajaan mihin aikaan vain yhden ja kolmen välillä ja myös lapset voivat osallistua aikuisen kanssa.


Runonkulman Galleriassa on esillä Mika Myllynevan Metsää, puita ja lehtiä -taidenäyttely. 
Tämä näyttely avataan tulevana tiistaina, 1.3. klo 18.00. Tervetuloa myös avajaisiin!
Tervetuloa kevätpäivän viettoon Pikkukylän Puotiin ja Runonkulman Galleriaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti