maanantai 22. maaliskuuta 2021

A:lta alkavia

Muutama viikko sitten tuli mieleen laskea, miten monen eri yrityksen tuotteita Pikkukylän puodilla on myynnissä. Menin laskuissa sekaisin, mutta päädyin vähän alle sataan, kun laskin mukaan myös taidelainaamomme taiteilijat. Tästä tuli ajatus esitellä täällä blogissa teille kaikki nämä yritykset ja meillä heiltä myynnissä oleva valikoima. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä, designia tai taidetta. Aakkosjärjestyksessä mennään ja tässä siis A:lta alkavia yrityksiä, yrittäjiä ja tuotteita.

Andbros on helsinkiläinen muotoilutoimisto, jonka tuotteista myymme aaltopahvista tehtyjä kattovalaisimia ja Pohjolan otukset -julisteita.     

     

 

Valo siivilöityy kauniisti aaltopahvin reunoista, kuten kuvista näkyy. Harmaan ja vaaleanpunaisen lisäksi Pikkukylän puodilta löytyy valaisinten väreinä valkoinen, keltainen ja vaalea turkoosi.

Pohjolan Otukset -juliste on A2-kokoinen ja sitä on kahta väriä. Tämä harmaalta näyttävä on oikeasti turkoosi väri, toinen kermanvaalea. Julisteessa esiintyy 15 uljasta, urheaa ja söpöä otusta asusteineen. 

 


Annariikka Qvist on tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja Tampereelta. Alla olevissa kuvissa on muutamia esimerkkejä Annariikka Qvistin ihastuttavan kauniista postikorteista. Valikoimamme vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja uutuuksia tulee myös. 

 


Art By Anna Kaisan timanttiset vanerikorvakorut tekee raumalainen Anna-Kaisa Juhola. 
Korujen alkuperäiset aiheet ovat Anna-Kaisan akryylivärimaalauksista ja kuva on painettu korun
molemmille puolille. Materiaali on suomalaista koivuvaneria ja metalliosat ruostumatonta terästä. 

                                            


Pikkukylän puodin ja Runonkulman gallerian yhteydessä toimii myös taidelainaamo ja tänä keväänä olemme saaneet lainaamoon mukaan uusia taiteilijoita teoksineen. Yhtenä uutena lainaamotaiteilijanamme on raumalainen Mari Aspola, jonka kartonkigrafiikkateoksia meillä on lainaamossa tällä hetkellä viisi. Lainaamosta voit lainata teoksen edullisesti kuukausivuokralla ja halutessasi palauttaa työn takaisin lainaamoon. Jos päädyt pitämään teoksen, sen voi maksaa myös osamaksulla. 

Mari Aspola: Ilta. Kartonkigrafiikka, 2018. 
   
Mari Aspola: Koti (2019) ja Hetki (2017). Kartonkigrafiikka.

Mari Aspolan postikortteja.

Tekstiilisuunnittelija ja värjäri Anna Vasko värjää Aurinkokehrän langat luonnonväreillä. Näistä kotimaisista villalangoista Pikkukylän puodilla on tällä hetkellä hyvä värivalikoima ohutta fingering-lankaa (90 X 3 tex, 360m/100g) ja jonkin verran myös paksumpaa villalankaa (110 x 4 tex, 210m/100g). Villa on kampavillaa, rouheaan karstavillaan verrattuna kampavilla on pehmeää. Siitä on kammattu pois lyhyet kuidut ja pitkät kuidut on kammattu samansuuntaisiksi.Aurinkokehrän 100% villasukkalanka ei sisällä ollenkaan tekokuitua, vain kotimaista villaa. Villasukkalankaan on saatu kestävyyttä tiukalla lankakierteellä ja eri villalaatuja oikeassa suhteessa sekoittaen. Osa langasta on vahvempaa, risteytysrotuisista lampaista saatavaa villakuitua, osa hienoa suomenlampaan villaa. Saatavilla olevat 13 väriä on värjätty käsin ja luonnoväreillä.


Tähän ensimmäiseen yritys- ja tuote-esittelyyn tulikin sopivasti erilaisia tuotteita, meiltä Pikkukylän puodilta etsitään ja löydetään usein juuri näitä, koruja, kortteja, käsityötarvikkeita jotain sisustukseen tai lahjaksi sopivaa ja tietysti taidetta.

Pikkukylän puodilla voit tehdä ostoksia turvallisesti. Tilat ovat väljät ja otamme enintään viisi asiakasta kerrallaan puotiin. Huolehdimme puhtaudesta ja turvaväleistä ja käsidesiä sekä maskeja on saatavilla. Toivomme asiakkailtamme, että tulette paikalle vain terveinä ja kasvomaskia käyttäen. 

Palvelemme asiakkaitamme keskiviikkoisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 11-15 ja nyt erityisesti korona-aikaan myös sopimuksesta. Osoite on Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat tulla aukiolojen ulkopuolella ostoksille, puh. 0407084776. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti