tiistai 23. maaliskuuta 2021

Yhä uudelleen valo sydämessäni, hämmästyn

Hannele Salmelan näyttely Runonkulman Galleriassa kantaa nimeä Yhä uudelleen valo sydämessäni, hämmästyn. 

Nimi johdattaa ajattelemaan elämää ja sitä, mistä saamme valoa ja hyviä tunteita. Hannele Salmela kehottaa ihmisiä etsimään voimavaroja omasta itsestään, kuuntelemaan omaa kehoaan ja ajatuksiaan ja unohtamaan ulkopuoliset merkitykset, toisten vaatimukset ja ajatukset. Toisaalta hän korostaa ihmisen ja luonnon yhteyttä, sitä, miten paljon henkistä hyvää luontokokemukset voivat meille antaa. Nämä perusajatukset näkyvät näyttelyn teoksissa hyvin, sekä kuva-aiheissa että teosten nimissä.

Hannele Salmela, Kuuntelen sinua. Akryylimaalaus, 2020.

Hannele Salmela, Ennen kuin tuuli havahduttaa. Akryylimaalaus, 2021.

Hannele Salmelan teoksia Runonkulman Galleriassa.

Tekniikoiltaan Salmelan teokset vaihtelevat. Mukana on puhtaasti akryylimaalauksia, öljyvärimaalausta, erilaisin sekatekniikoin tehtyjä teoksia, kuten akvarellin ja silkkipaperin kollaasimaista yhdistelmää ja nyt myös valokuvien muokkausta. Tästä on alla esimerkki, johon Salmela on yhdistänyt maalaamansa kasvot ja metsässä sateella ottamansa valokuvan. 

Hannele Salmela, Minä olen vedestä. Kuvanmuokkaus ja julisteprintti, 2021.

Hannele Salmelan akryylimaalaukset
Synnyin joulukuussa (2020) ja Milloin näen sinut (2021).

Hannele Salmela, Nuo kukkaset tuovat valon. Sekatekniikka, 2018.

Yksityiskohta Hannele Salmelan teoksesta Nuo kukkaset tuovat valon.

Hannele Salmela, Minä osaan lentää. Akryyli- ja öljymaalaus. 2021.

Hannele Salmela, Odotan. Akryylimaalaus 2021.

Hannele Salmela, Tunnen kevään tuoksun. Akryylimaalaus, 2021.

     

Hannele Salmela on ennakkoluulottomasti materiaaleja ja tekniikoita kokeileva taiteilija ja näistä tässä näyttelyssä on esimerkkeinä mukana linnunpöntöt ja kuvakirjan tapaiset haitarikirjat. Haitarikirjoissa on monta upeaa yksittäistä taideteosta, joista voi kertoa tarinaa. Itse löydän niistä silti enemmän sisältöä yksittäisinä kuvina ja olen vaikuttunut yhä uudestaan näitä kirjoja selaillessani. Ne eivät tule yhdelllä kerralla luetuiksi. Tämä maaliskuinen näyttely jatkuu ennakkotiedoista poiketen lauantaihin 10.4. asti. Galleriassa on hyvin tilaa ja sisälle otetaan enintään viisi henkilöä kerrallaan, joten näyttelyssä vieraileminen on turvallista. Muistathan tulla paikalle vain, jos olet terveenä ja käyttää kasvomaskia. Pidetään toisistamme huolta. Voit myös sopia yksityisen näyttelykäynnin ajan, ota rohkeasti yhteyttä, P. 0407084776. Tervetuloa!


1 kommentti:

  1. Upeita teoksia sinulta. Odotamme jatkoa julkaisuihisi. Kiitos ja tervehdys Maijalle.

    VastaaPoista