sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Iloa ja voimaa luonnosta

Elisa Haapasalo on pitänyt vuoden 2014 kuvataiteilijaksi valmistumisensa jälkeen useita yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana monissa ryhmänäyttelyissä. Iloa ja voimaa luonnosta on hänen viides yksityisnäyttelynsä Runonkulman Galleriassa. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että taiteilijat, kuten Elisa tuovat näyttelyjään uudelleen galleriaani. <3 Tämä ajatus on pinnalla nyt, kun selailin aikaisempia näyttelyistä kirjoittamiani blogitekstejä, ihan sinne kymmenen vuoden taakse gallerian alkuaikoihin. Linkkaankin tähän tekstin Värien leikkiä -näyttelystä, Elisa Haapasalon ensimmäisestä näyttelystä Runonkulmalla vuodelta 2013. 

Ja sitten tähän hetkeen. Iloa ja voimaa luonnosta esittelee nimensä mukaisesti luontoteemoja. Väreissä on Haapasalolle tyypillistä voimaa ja vahvoja, ilmaisullisia sävykontrasteja ja pintojen vaihtelua. 

Elisa Haapasalo, Voimametsä. Akryylimaalaus, 2023.
Elisa Haapasalo, Punapukuiset puut. Öljymaalaus, 2023.
Elisa Haapasalo, Kotimetsä. Akryylimaalaus, 2023.

Metsäaiheisten maalausten puut seisovat voimakkaina ja ryhdikkäinä, on helppoa nähdä ne sellaisina, joihin voi tukeutua ja joista voi saada voimaa. Myös aiheiden sommittelu tuo metsän lähelle, sinne voi melkein mennä sisälle. Näyttelyn kukkamaalauksissa taas on erilaista "rönsyilyä", kasvua sinne ja tänne, elinvoimaa niissäkin.

Elisa Haapasalo, Muotoja luonnosta II. Akryylimaalaus, 2023.

Elisa Haapasalo, Värien rikkautta. Öljymaalaus, 2023.
Elisa Haapasalo, Kukkien elinvoimaa. Öljymaalaus, 2023.
                                                
Iloa ja voimaa luonnosta -näyttelyssä on esillä 27 maalausta, akryyli- ja öljymaalauksia. Lähes kaikki maalaukset ovat tältä ja viime vuodelta, vain muutama vähän vanhempi teos on mukana kokonaisuudessa. Osa maalauksista koottiin alla olevassa kuvassa näkyväksi tiiviiksi ryhmäksi, alempana kolme näistä teoksista nähtävillä vähän suuremmassa koossa.
   
Elisa Haapasalo, Kesäinen hetki. Akryylimaalaus, 2021.

Elisa Haapasalo, Linnunpojat piilosilla. Öljymaalaus, 2021

Elisa Haapasalo, Rantametsä kukkii. Öljymaalaus, 2023.

Vielä esittelyyn kaksi aikaisemmista maalauksista tyyliltään hyvin poikkeavaa maalausta. Näissä aihetta voimakkaasti pelkistäen maalattujen näkymien väreissä on kevään tuntua ja aurinkoisuutta.

Elisa Haapasalo, Vuoristokylä. Akryylimaalaus, 2023.

Elisa Haapasalo, Kylä lehvästön alla. Akryylimaalaus, 2023.

Elisa Haapasalon teokset ovat esillä Runonkulman Galleriassa 25.3. asti ja galleria on avoinna ke 16-19 ja la 11-15. Tämä näyttely lataa akkuja juuri sopivasti tässä kevään tuloa odotellessa,  tervetuloa kokemaan värien voimaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti