maanantai 27. toukokuuta 2013

Hieno toimelias viikonloppu

Lauantaina intoa puhkuen talolle. Miesvoimat olivat jo kantaneet kattopaneelit sisälle, ja alkoivat virittelemään niitä kattoa kohti. Minä sitten käärimään hihat ja kuljettelemaan muita epämääräisiä puuaineksia pois tulevan gallerian lattialta. Ja oma pölynimuri piti saada paikalle. Sen jälkeen olinkin imurin jatkeena, kuten kotonakin yleensä.

Kattopaneelit nousevat ylös, viuh vaan.
 Tässä sitä parasta: valmista, valoisaa gallerian kattopintaa. 

Siivoustauolla kävin maaliostoksilla. En osannut sanoa mitään vanhasta seinäpinnasta, ja Uudenkaupungin Väriuki tarjosi loistavaa palvelua: tulivat paikanpäälle tsekkaamaan mikä maali kävisi. Myöhemmin iltapäivällä sieltä sitten soiteltiin, että maalit on valmiina ja huristelin ne hakemaan. Hienoa palvelua, mainittakoon, että liike oli ollut siinä vaiheessa jo neljä tuntia kiinni.

Lunta tupaan. Myöhemmin muutakin väriä.

Viikonloppu oli töiden lisäksi täynnä mukavia kohtaamisia. Talon vanhat "Art -taidenäyttely" ikkunatarrat houkuttelivat Slovakiasta Ukiin töihin tulleen miehen taidetta katsomaan. Melkein käveli ylitsemme rappusissa ennen kuin ymmärsi, ettei galleriaa vielä ole. Juttelimme kyllä tovin jalkakäytävällä taideharrastuksestaan, ja toivotin hänet tervetulleeksi uudelleen reilun kuukauden kuluttua. Ystäviä tuli moikkaamaan paitsi Ukista ja Kalannista, myös Hämeenlinnasta (remonttitöihin), Turusta, Tampereelta ja Seinäjoelta asti.

Sunnuntaina myös pikkuapulaiseni oli töissä, auttoi seinien kittaamisessa. Minä hioin ja pesin seiniä, ja vähän maalasinkin jo.
Pikkuapulainen osaa seinän kittaamisen, on aloittanut harjoittelun aikaisin, puolitoistavuotiaana.7 kommenttia:

 1. niin, mut...kaks...ei kai sulla kahta tyttöä, vai? Hienon hieno kaakeliuuni näkyy tuolta toisen miehen "kainalosta". Onks se ihan toimiva?

  VastaaPoista
 2. Voih, teillä on siellä kakluunikin! Saako tulla ohimennen moikkaamaan, vaikka olettekin remppapuuhissa? Voisin tulla hakemaan inspiraatiota omalle työmaalle :)

  VastaaPoista
 3. Vastausta molemmille, yksi tyttö vain, ekassa kuvassa nykyiässä, harjaantuneena remppatyttönä, viimeisessä kuvassa vasta aloittelee eli ihan vanha kuva siis. Siinä ollaan meillä kotona työmaalla. Kakluuni on toimiva, mutta nuohoojan tarkistusta vailla vielä. Poiketa saa, jos ei pölinää ja meteliä peljästy. Teretulemast vaan.

  VastaaPoista
 4. Voi ei tuota Naanun "vauvakuvaa"! Voiko olla mitään noin söpöä! :)

  - Raskaushormoneissansa höyrähtänyt täti-ihminen

  VastaaPoista
 5. Hienoa,että tulee lisää näytettävää matkailijoille ja myös paikkakuntalaisille. Onnea!
  t. Tuula-Riitta

  VastaaPoista