tiistai 6. elokuuta 2013

Asioita ajassa

Runonkulman Galleriassa parhaillaan oleva Jari Nordmanin Asioita ajassa -näyttely esittelee taiteilijan uusimpia öljyvärimaalauksia ja syväpainografiikkaa.

On kyseessä sitten siveltimellä tai piirtimellä tehty teos, aiheissa olevien esineiden muodon ja materiaalin kuvaus on taidokasta. Se pelkästään jo riittäisi, mutta näissä teoksissa esineillä on lisäksi rooli. Joissakin teoksissa yksikin esine saattaa muistuttaa meitä arvokysymyksistä, elämänkokemuksen tärkeydestä, sen tuomasta rauhasta tai kohtalon hiljaisesta hyväksymisestä. Eivät teokset silti turhan vakavia ole, niistä löytyy leikkimielisyyttä ja lempeyttä, ja ne antavat katsojalle oivaltamisen mahdollisuuksia.


Monissa töissä on myös vastakkainasettelua. Paitsi esineissä itsessään ja niiden edustamissa asioissa, sitä on myös aiheen sommitteluun rakennettuna jännitteenä. Vai mitä sanotte Tutkijat-teoksesta? Jos tästä vinosta valokuvasta voi nyt yhtään mitään sanoa. On muuten haasteellista kuvata joka suunnasta tulevan valon heijastuksissa. Itse olen tietenkin tarkastellut teosta useammin kuin monta kertaa. Kai tässä voi koulun alun lähestyessä asettua vähän kuviksenopettajan rooliin taas takaisin ja todeta, että mielestäni tämä on täyden kympin teos. Onhan tämä on näyttelyluetteossakin numero kymppi. :)

Tutkijat.Viime viikolla järjestimme Galleriassa yleisölle taiteilijatapaamisen, ja Jari Nordman oli itse paikalla esittelemässä teoksiaan ja grafiikan tekniikoita. Mukanaan hän toi työvälineitä, kuten kuparilaattoja, kaivertimia, lakkaa, värejä ja muuta taidegrafiikan teossa tarvittavaa. Töitä ei sentään paikanpäällä tehty, mutta tekniikan esittelyä tehostivat vielä näyttelyyn mukaan saadut teosten malliesineet.

Poesie. Homma´ge a Otto Mäkilä.
Runonkulman Gallerian aukioloajat ovat syksyn myötä muuttumassa, mutta näyttelyyn ehtii vielä,  kuluvalla viikolla ti-to klo 11-18 ja ensi viikolla ke 14.8 klo 16-19 ja la 17.8 klo 11-15. Tervetuloa!


2 kommenttia:

  1. Loma on haitannut harrastuksia... Pitää kyllä vielä ehtiä!

    VastaaPoista
  2. Eikös sun loma ole ollut harrastusta pullollaan? Mutta toki toki, pitää tännekin ehtiä. :)

    VastaaPoista