torstai 1. elokuuta 2013

Komeat ja koreat

Uudenkaupungin musiikkitapahtuma, Crusell-viikko etenee vauhdilla, jatkuen hienoine konsertteineen lauantaihin 3.8 asti. Viikon teemana on tänä vuonna naamiot ja kostyymit. Musiikki myös "naamioituu", kun teoksia soitetaan väärillä soittimilla. Teema inspiroi meitä kokoamaan Pikkukylän Puodin aulaan aiheeseen liittyvän näyttelyn, "Komeat ja koreat".

Esillä on naamioita keramiikkataiteilija Auli Sormusen vuonna 2009 vetämältä Keraamiset naamiot -kurssilta. Toinen toistaan kiinnostavampia kasvoja katselee yleisöään näyttelyn pöydiltä, osa heistä on omissa ajatuksissaan silmät suljettuina. Naamiot houkuttelevat myös koskettamaan, kokeilemaan kasvojen voimakkaita muotoja ja keramiikan kiinnostavaa pintaa. Näiden naamioiden joukossa on muutama, mitkä on tehty silmät sidottuina savea muovaten, ja nämä teokset ovat humoristisia, mutta samalla hyvin vaikuttavia. Tekemiään naamioita ovat näyttelyyn tuoneet Seija Itäranta, Susanna Pihlaja, Ritva Sinisalo ja Auli Sormunen.


Vaatesuunnittelijat Marjo Haapasalo ja Anni Kouki tekevät Ruma Elsa - brändin alla trash design- ja näytösmallistoja, ja kaksi tällaista näytösasua on mukana näyttelyssämme. Kaupallisempia Ruma Elsa -mallistoja myydään Turussa Marjo Haapasalon Boutigue Minnessä ja Porvoossa Design Ihania -puodissa.


Säveltäjä Bernhard Henrik Crusellin muotokuvan on toteuttanut muotoilija Elina Saranki. Muotokuva on kudottu kangaspuilla, pellavakuteella villaloimeen. Tämä tekstiilitaideteos oli luonnollisesti lähtökohtana koko Crusell-teemanäyttelyn kokoamiselle. Vieressään on toinen Elinan teos, pellavaloimeen villasta kudottu hartiahuivi, minkä erikoisuutena on sabluunan avulla lipeällä villakankaaseen tehdyt polttokuviot.

Kuvan alalaidassa Seija Itärannan upea keramiikkateossarja, laulajaryhmä Baritoni, Tenori ja Basso. 


Kuvat eivät kerro kokonaisuudesta ja toivommekin mahdollisimman monen teidän vielä muilta kiireiltään ehtivän kipaista tätä näyttelyä katsastamassa, siis vielä kolmen päivän ajan, osoitteesseen Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki. Pikkukylän Puodin ja Runonkulman Gallerian ovi on torstaina 1.8 avoinna klo 11-18 tai niin kauan kuin väkeä ovesta sisälle tulee. Onhan Crusell-viikon Lyhtyjen Yön ilta. :) Perjantaina ovi on auki klo 11-18 ja lauantaina klo 11-17. Tervetuloa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti