keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Suomen kuvataiteen päivä

Runonkulman Gallerialla vietettiin sunnuntaina Suomen kuvataiteen päivää. Päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta, tarkoituksena tuoda esiin kuvataiteen merkitystä ja nostaa sen arvostusta. Suomen kuvataiteen päivä 10.7. on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä, ja tavoitteena on saada päivä vakiintuneeksi liputuspäiväksi.

Lippu salkoon Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.
Runonkulman Gallerian näyttelynä on heinäkuun ajan raumalaisten taiteilijoiden Taru-Taina Noran, Tarja Tanhuanpään, Jenny Vuorelan ja Heli Väisäsen Hellehattaroita -näyttely. Esillä on kesäistä ja hyvää mieltä tuottavaa keramiikkaa ja Heli Väisäseltä myös taidegrafiikkaa. 

Hellehattaroita -näyttely Runonkulman Galleriassa, keramiikkaa ja taidegrafiikkaa,
taiteilijoina Taru-Taina Nora, Tarja Tanhuanpää, Jenny Vuorela ja Heli Väisänen.
Hellehattaroita -näyttely Runonkulman Galleriassa, keramiikkaa ja taidegrafiikkaa, 
taiteilijoina Taru-Taina Nora, Tarja Tanhuanpää, Jenny Vuorela ja Heli Väisänen.
Tarja Tanhuanpää oli esittelemässä Hellehattaroita-näyttelyä ja pitämässä keramiikkatyönäytöstä.
Näyttely-yleisöä ja työnäytöksen seuraajia.
Työnäytöksen ohessa Tarja ohjasi lapsia keramiikan teossa, päivän aikana syntyi innostuneissa käsissä näyttäviä tonttuhahmoja. Ehkäpä näette valmiista ja poltetuista teoksista kuvia myöhemmin.


Gallerian ja Puodin vintissä oli nyt ensimmäistä kertaa pienimuotoinen taidenäyttely. Moninaiset-ryhmän teoksia voit käydä katsomassa "vinttigalleriassa" vielä ensi viikon keskiviikkoon, 20.7. asti.

 
Susanna Pihlajan ja Auli Sormusen teoksia. 

  
Hannele Salmelan teoksia ja omaa taidettani. 

Ohjelmaa oli myös gallerian ulkopuolella. Muutama rohkea innostui ideastani tulla gallerian edustalle taidetta tekemään.  

Kiitos kaikille Suomen kuvataiteen päivään meillä osallistuneille. Ensi vuodelle on jo ideoita, ja lisää ideoita ja toiveita otetaan vastaan. Aurinkoisia kesäpäiviä taiteen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti