tiistai 16. heinäkuuta 2013

Tarinatapetti

Runonkulman Galleriassa voi vielä viikon ajan nähdä Tarinatapettia. Nimensä mukaisesti näyttelyyn on ripustettu tapetinomaisia grafiikan vedoksia, mutta myös akryylimaalauksia. Kaikissa teoksissa on tarinaa. Teosten eteen pysähtymällä löytää sisältöä, vakavaa ja surumielistäkin, pohdiskelevaa ja omia ajatuksia peilaavaa.


Näyttelyssä järjestyksessään ensimmäiset teokset ovat pysähdyttäviä, ja toivon näyttelykävijöiden malttavan pysähtyä ja kokea. Näyttelyn loppupuoli on valoisampaa, ja ehkä siten myös helpompaa koettavaa, mutta niissäkin on mielestäni kyse valinnoista. Ovatko teokset yllättävien elämäntilanteiden pakottamina tehtyjä valintoja, yleisemmällä tasolla elämänasenteen pohdiskelua vai sittenkin unimaailmoja?

 

Vaasalainen Ann-Sofi Kattilakoski on tuonut esille palasen urhean naisen maailmaa. Siinä maailmassa katsotaan itseä; omia päänsisäisiä maailmoja, rohkeasti silmiin, vaikka kohtaaminen ei aina olisikaan helppo. Ehkä se on opettavaa, ehkä helpottavaa vai viekö se sitten kokonaan toiseen suuntaan. Välillä.

Alla oleva teos, Se viimeinen, kiehtoo minua selittämättömyydellään. Voin sanoa, että muut näyttelyn teokset loksahtavat paikoilleen, niiden tarina on avautunut (ei siis välttämättä taiteilijan tarkoittamalla tavalla, mutta itselleni oikealla tavalla). Tämä teos jättää hyvin alkavan tarinan minulle ihan kesken. Kertooko se teille enemmän?

Se viimeinen.
Tarinatapetti. Ann-Sofi Kattilakosken maalauksia ja taidegrafiikkaa 20.7 asti.
Runonkulman Galleria, Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki. Avoinna ti-pe klo 11-18, la klo 11-15.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti