keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Tiennäyttäjät

Anne Kuntsin Tiennäyttäjät -näyttelyssä on tarjolla on väriä ja voimaa. Näyttely rakentuu neljään sävymaailmaan, neljään tilaan galleriatilassa. Teoksissa vaikuttaa olevan ihan vetovoima, kun hetkenkin seuraa näyttelyssä kävijöiden kulkua, alkuun pyörähtely keskellä, sitten määrätietoiset askeleet kohti jotain kulmausta.

Itseeni vetoaa kaksi näistä värimaalimoista. Huomaan, etten ole ottanut edes kelvollisia kuvia sinisestä nurkasta. Se on itselleni liian ärhäkkä nurkkaus nyt. Pinkki on raikkautensa vuoksi kuvissakin, mutta violettia ja turkoosia ja kullankeltaista kuvaan toistuvasti, ja pysähdyn tilassa näille seinille.

 Anne Kuntsi ja teoksensa "Rauha" ja "Kukinta".

Valto Vaalikivi ja Viivi haastattelemassa Annea näyttelyn nimiteoksen "Tiennäyttäjät" äärellä.
      
Näyttelyn ensimmäisellä viikolla taiteilijatapaamisen yhteydessä Anne veti pienen esittelyn Vedic Art -tekniikasta, ja paikalla olleet saivat pienen tuntuman tähän tapaan tehdä taidetta. Olemme alustavasti puhuneet mahdollisuudesta pitää Vedic Art -kurssi täällä gallerian tiloissa.
 
Vasemmalla temperamaalaus "Takaisin luontoon" ja oikealla teossarjaa "Puukiipiä", kartonkigrafiikkaa.
Näyttelyyn syventyessä ajatukset vaeltavat arkea isompiin asioihin. Teokset näyttävät näyttelyn nimen mukaisesti tietä. Näyttävät tai ehdottavat asioita ajateltavaksi. Anne on kirjoittanut jokaisen teoksen alle ajatuksen, mikä johtaa katsojan pohtimaan omia kokemuksiaan, omaa matkaansa.

Kartonkigrafiikkaa "Matka".
"Matkallamme poistamme, lisäämme teemme kipeitäkin ratkaisuja, opimme, kasvamme ja iloitsemme. Meihin syntyy vuosirenkaat jokaisesta kokemuksestamme. Antakaamme itsellemme arvostus kaikesta mitä olemme kokeneet."

Näyttely on avoinna nyt juhannusviikolla ke-to klo 10-18, ja ensi viikolla 25.-29.6 ke-pe klo 10-18 ja la-su klo 11-15. Muistakaa siis myös tuo näyttelyn viimeisen päivän poikkeuksellinen aukiolo, sunnuntainakin. Tervetuloa kaikki hengähtämään taiteen äärelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti