keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Värin iloa


Maaliskuun aikana Runonkulman Gallerialla on Värin iloa Mari Aspolan näyttelyssä. Näyttelyn yleisilmettä voi kuvailla sanoilla pelkistyneisyys ja harmonia. Mukana teosten suhteissa ja aiheissakin on matemaattista harkintaa ja väriopillista säntillisyyttä, kaunista värien sopusointua. Näyttelyn aiheissa on luontoa ja rakennuksia, ja Italian pinjapuut tuovat mukaan etelän lämmön tunnelmaa.

Teokset "Suhteet", "Laskeutuva" ja "Selittämätön", vuodelta 2013.
"Lempeä paikka" 2015 ja "Etelässä" 2014.
Raumalainen Aspola työskenteli jo kuvataideopettajan työnsä ohella grafiikan parissa ja on ollut Rauman Taidegraafikot ry:n jäsen vuodesta 1981, ja on nyt myös Suomen taidegraafikot ry:n kokelasjäsen. Taiteilija keskittyi vuosia serigrafiatekniikkaan, josta siirtyi puupiirroksiin, käyttäen taiteessaan samalla myös metalligrafiikan tekniikoita. Viimeiset kymmenen vuotta hän on tehnyt kartonkigrafiikkaa, mikä on ollut hänen mukaansa monessa mielessä vapauttavaa, myrkyttömyys ja nopeammat työvaiheet mahdollistavat kokeilevamman työskentelytavan, mikä tuottaa yllätyksellisiä lopputuloksia. Tekniikka mahdollistaa myös töiden jatkamisen ja työstämisen, vedostusprosessi on kollaasimaista tekniikkaa, ja mukana on edelleen välillä kuivaneulatekniikkaa ja carborundumia.

Mari Aspola: "Mielen tiloja". 2013.
Teokset "Unesta" ja "Muisti", molemmat vuodelta 2015.
Tämä lempeää tunnelmaa henkivä näyttely on esillä Runonkulman Galleriassa 28.3. asti, osoitteessa Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki. Avoinna ke klo 16-19 ja la klo 11-15. Ja lauantaina 28.3. taiteilija Mari Aspola on itse paikalla, tule sinäkin taiteilijatapaamiseen silloin klo 13-15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti