sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Metsää, lehtiä ja puita

Mika Myllyneva on helsinkiläinen metsän kuvaaja. Näyttelyn nimen mukaisesti teosten aiheet jakautuvat metsäisiin näkymiin, yksittäisiin puihin ja niiden lehtiin. Teokset ovat valokuvia, joita taiteilija muokkaa tuoden mukaan omaa näkymystään aiheesta. Hän korostaakin, ettei ole perinteisessä mielessä luontokuvaaja vaan rakentaa aiheitaan eri kuvista. Kuvissa saattaa olla päällekkäin mustavalko- ja värikuvia, joista syntyy kuvaan ihan oma tunnelmansa. Hän on käyttänyt teoksissa myös oikeita lehtiä, ja joissakin teoksissa pienenä tehosteena öljyväriä.

Mika Myllyneva, valokuvat Koivuja suolla, Helvetinjärven kansallispuisto
 ja Näkymä Punkaharjulla. Molemmat vuodelta 2014.
Mika Myllyneva: Bärosund nro 1, 2014.
Mika Myllyneva, teokset Haavanlehtiä Laajalahden rannalla, 2015,
Mänty "alhaaltapäin", 2015 ja Koivugrafiikka nro 6, 2014.
Mika Myllyneva: Tippuvat haavanlehdet, 2016 ja Lehtiä Metronomen puiston yllä, 2015.
Monissa Mika Myllynevan valokuvista on selvä kuvallinen rytmiikka. Tiettyjen aiheiden toisto, ylläolevissa kuvissa puun runkojen ja lehtien toisto kuvapinnalla tukee liikkeentuntua ja korostaa tavoiteltua sommittelua hienolla tavalla. Myllynevan kiinnostus metsäiseen teemaan on lähtöisin hänen bonsai-harrastuksestaan jo 1990-luvun alkupuolelta, luontoaiheiden valokuvaamisen hän aloitti 2000-luvun alussa.

Mika Myllyneva: Haavanlehti nro 6 "vihreä", 2014 ja Koivunlehti 23.11.2015.

Mika Myllyneva: Lehtiä kelorungolla, 2016.
Näyttelyssä on 28 valokuvateosta, ja niistä enin osa on lehtiaiheisia. Myllyneva on valokuvannut ylivuotisia haavanlehtiä, saaden niistä esille lehtiruoteiden viivaston ja upean väriloiston. Monissa teoksissa on myös oikeita kuivattuja lehtiä kollaasimaisesti käytettynä. Metsiä, puita ja lehtiä -näyttely on avoinna vielä 23.3. asti, ke klo 16-19 ja la klo 11-15, tervetuloa poikkeamaan Runonkulman Galleriaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti