maanantai 24. helmikuuta 2014

Kevään laulua odotellen

Jo helmikuun alusta Runonkulman Galleriassa on ollut uusikaupunkilaisen Hannele Salmelan "Kevään laulua odotellen"- näyttely.  
Hannelen teosten naisten ja tyttöjen katseet vetoavat. Moni heistä katsoo hieman ohitsesi, syvissä ajatuksissaan, ehkä surumielisinä, kuten Hannele itsekin on kuvaillut. Teosten tunnelma on kuitenkin muuta kuin surullinen. Niiden väri ja voima antavat varmasti lohtua monelle, ja jokainen löytää näistä kasvoista itselleen tärkeän henkilön, tunteen tai ajatuksen.

   
"Olen täyttänyt kaikki ennusteet" ja "Kuuntelen sinisyyttäni".

    
"Olen ripustanut ruusuja itseeni" ja " Sieluasi et voi myydä".

Hannelen tyyli tehdä on hyvin omaleimainen ja hän antaa kuvan syntyä vapaasti. Hän käyttää sekatekniikkaa, pääasiassa kollaasia, akryylivärejä ja mustetta. Teosta aloittaessaan hänellä on mielessään usein jokin teksti, runo tai ajatus. Se saattaa olla kuvissa myös mukana, mutta ehkä lopulta peittyä kollaasipalasten alle, olla piilossa, kuitenkin vaikuttaen teoksen taustalla tuomalla siihen syvyyttä ja sisältöä. Teos saattaa myös muuttua vielä pitkänkin ajan jälkeen joksikin ihan toiseksi.

Viikko sitten keskiviikkona Hannele esitteli tekniikkaansa yleisölle tekemällä gallerialla teoksen. Tekeminen näytti hauskalta, hän teki niin konkreettisesti käsin, liimasi käsin, hankasi värejä ja peperipintoja telalla ja käsin. Myös materiaalien määrä innosti, ja yleisöstä tulikin ehdotus, josko Hannele tulisi pitämään kurssin tekniikastaan. Sitä onkin jo vähän ideoitu. :)
                       
    

   

    

Paljon muita upeita teoksia Runonkulman Gallerialla vielä kuluvan viikon ajan, muista kuitenkin aukioloajat, ke klo 16-19 ja la klo 11-15. Nähdäänhän vielä tällä viikolla!

6 kommenttia:

 1. Oi kun ihana tarina ♥ Kiitos mervi ♥

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoista. On vaan joka keskiviikko - ja lauantaikin ollut niin muuta menoa. Että oikein harmittaa, etten ole päässyt käymään. Ja sama jatkuu tälläkin viikolla :-(

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti suloisen, luovan ja syvästi tuntevan taiteilijan työmetodeista! Mainitsemasi kurssi Hannelen tekniikoiden parissa olisi tosi mielenkiintoinen kokemus! Terv. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, ja seuraa tiedotteita kursseista Anu. :) Hannelen kurssi toteutuu alustavien suunnitelmien mukaan vasta keväämmällä, ehkä huhtikuussa.

   Poista