keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Digiloogista kuvaa

Anttu Mattilan Digiloogista kuvaa -näyttelyn valokuvissa on yhdistetty valokuvauksen perinteinen pimiötekniikka ja digitekniikka. Anttu on kuvannut kuvat mustavalkofilmille ja kehittänyt filmin pimiössä. Filmi on skannattu tietokoneelle, ja kuvankäsittelyllä kuvien väriä on muutettu hienoisesti sinisempään suuntaan. Tekniikka jättää käsityön jäljen kuviin, filmin rakeinen pinta, pienine roskineenkin, on kuvassa vielä näkyvissä.
 
   

  


Näyttelyn valokuvien ilmaisu on minimalistista, moni näyttelyn kuvista lähestyy abstraktiutta. Kuvat Anttu on ottanut tutusta talosta, nostaen esiin enemmän sommittelullisia tekijöitä kuin itse aihetta. Yhdessä kuvat muodostavat galleriaan vaikuttavan ja tyylikkään näyttelykokonaisuuden.

 

 
Anttu on kotoisin Uudestakaupungista ja opiskelee toista vuotta Rovaniemellä Lapin yliopistossa kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa. Tiiviistä opiskelutahdista huolimatta hän pyrkii tekemään myös itsenäistä taiteellista työskentelyä, ja tästä meillä on Runonkulman Gallerialla hieno osoitus näyttelyn muodossa. Vaatii rohkeutta ja vahvaa taiteellisen ilmaisun tarvetta ja kykyä, jotta lähtee pystyttämään ensimmäistä yksityisnäyttelyä jo nuorena opiskelijana. Uskonkin, ettei tämä Antun kohdalla jää tähän. Toivon Digiloogista kuvaa -näyttelyn olevan kannustava ja innostava kokemus hänelle, ja siten saisimme nähdä lisää hänen taidettaan myöhemmin. Tämä näyttely on esillä vielä kuluvan viikon, ke klo 16-19 ja la klo 11-15, tervetuloa katsomaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti